18.10 2017 | Hana Večerková

Přeslazeno. Cukr je i v burácích či masové směsi

Podle statistik překračujeme doporučený denní příjem cukrů o polovinu. Zhruba pětina množství, které sníme, pochází z domácí cukřenky, zbytek z potravin, které nám připravili výrobci. Zdá se to jednoduché. Sůl ve slaných potravinách, cukr ve sladkých. Jenže ve světě průmyslové stravy se cesty kříží. Jasný důkaz o tom dává složení potravin. Výsledky 64 testovaných výrobků nás překvapily. Dextróza, glukózo-fruktózový sirup, invertní cukr, maltodextrin… Cukr je téměř všude a často je ho pořádná kupička. Prokázaly to analýzy, které provedli ve Státním veterinárním ústavu v Praze.

Chci číst celý článek
Pro přečtení celého článku musíte být přihlášení:
Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?

Nejste ještě registrovanými uživateli? Napravte to, zvládnete to za pár sekund.



Mohlo by vás také zajímat: