27.09 2017 | Hana Večerková

Velký test borůvkových jogurtů. Hodně cukru, málo borůvek

Na rozdíl od všeobecného přesvědčení není borůvkový jogurt jen směsí bílého jogurtu a borůvek, objevuje se v nich celá řada dalších látek, které v bílém jogurtu nejsou a ani být nesmí. Kromě aromat k posílení borůvkové chuti a ovocných nebo zeleninových koncentrátů k posílení barvy to jsou hlavně pektiny nebo kukuřičný škrob jako zahušťovadla. Abychom zjistili, co všechno obsahují a jak se to podepíše na jejich výživové hodnotě, koupili jsem 12 borůvkových jogurtů a důkladně prozkoumali jejich obaly. Zajímal nás především obsah cukrů a borůvek.

Chci číst celý článek
Pro přečtení celého článku musíte být registrováni:


Chcete se účastnit našich soutěží? Nezapomeňte vyplnit i nepovinné údaje:
Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?



Mohlo by vás také zajímat: