Jídelníčky 30.7.2019 | Bc. Lucie Kašparová, Dis.Bc. Lucie Kašparová, Dis.

Jídelníček pro lakto-ovo vegetariány

Správně pojatá lakto-ovo vegetariánská strava může být prevencí civilizačních onemocnění jako je obezita, diabetes, kardiovaskulární onemocnění, zvýšená hladina cholesterolu, nádorová onemocnění, osteoporóza. Rostlinná strava včetně mléčných výrobků, mléka a vajec zajišťuje příjem biologicky aktivních látek a nízký příjem škodlivých látek jako jsou nasycené mastné kyseliny, cholesterol a živočišné bílkoviny z uzenin, které mají karcinogenní účinky.

Chci číst celý článek
Pro přečtení celého článku musíte být přihlášení:
Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?

Nejste ještě registrovanými uživateli? Napravte to, zvládnete to za pár sekund.



Mohlo by vás také zajímat:

Tento zdravotně výchovný materiál vznikl za finanční podpory dotačního programu MZ „Národní program zdraví – projekty podpory zdraví“ pro rok 2018, číslo projektu 10975, projekt Aktivně a zdravě.