Jídelníčky 10.10.2019 | Kvapil Petr

Jídelníček pro bezlepkovou dietu

Lepek (gluten) se přirozeně vyskytuje ve většině obilovin jako je pšenice, oves, žito, ječmen. Zhruba jedno procento populace trpí onemocněním zvané celiakie. Vyžaduje doživotní dodržování bezlepkové diety stejně tak jako při citlivosti či alergii na lepek. Jsou to tři různá onemocnění s podobnými projevy. Lidé pak musí z jídelníčku vyřadit obilniny a výrobky z nich, které lepek vyskytují.

Chci číst celý článek
Pro přečtení celého článku musíte být přihlášení:
Ochrana proti spamovacím robotům. Odpovězte prosím na následující otázku: Jaký je letos rok?

Nejste ještě registrovanými uživateli? Napravte to, zvládnete to za pár sekund.



Mohlo by vás také zajímat:

Tento zdravotně výchovný materiál vznikl za finanční podpory dotačního programu MZ „Národní program zdraví – projekty podpory zdraví“ pro rok 2018, číslo projektu 10975, projekt Aktivně a zdravě.